Specialklinikken Rebild Aps

City Centret 29, 9530 Støvring, Danmark

Hvordan forholder jeg mig efter behandlingen


Sådan forholder du dig efter behandlingen på Specialklinikken

Chok wave:

Har du fået behandling med chokwave, vil du måske mærke lettere uro eller ømhed, ekstra energi, kriblende fornemmelser eller varme mm. i det behandlede område.  Dette er helt normalt og går over efter et par dage. De fleste patienter oplever dog kun forbedringerne – Dette er også helt normalt.

Med mindre du er blevet instrueret i andet, så er der som udgangspunkt ingen restriktioner for, hvordan du skal forholde dig efter behandlingen og du kan leve helt som du plejer.

 

Kiropraktik:

Efter behandling med kiropraktik er det helt normalt, hvis du mærker ømhed, varme, eller lettere spænding i muskulaturen, hovedpine eller kvalme mm. i og omkring det behandlede område.  Dette skyldes den helingsproces, der er startet i det behandlede område og vil ofte forsvinde indenfor meget kort tid og senest efter et par dage.

Generelt anbefaler vi hvile umiddelbart efter en behandling samt et fornuftigt indtag af væske det næste døgns tid. Hvile giver det behandlede område og omgivelserne omkring det behandlede område ro til at falde på plads, samt at manifestere den helingsproces, som er sat i gang i din krop. Der ud over kan du leve som du plejer, med mindre du er blevet instrueret i andet under behandlingen.

 

Vacuum behandling:

Efter behandlingen med Vaccum, vil du opleve at du skal tisse hyppigere eller måske større mængder det første døgn efter behandlingen.  Du vil måske også mere energi eller udholdenhed, varme, kriblende fornemmelser, cirkulation eller fornemmer at det behandlede område er blevet lettere. Dette er alt sammen helt normalt.

Der er ingen restriktioner for din udfoldelse efter behandlingen og du vil kunne leve helt normalt. Dog tilråder vi at du drikker en fornuftig mængde vand det første døgn efter behandlingen.


Specielt for Whiplash patienter

Under dit behandlingsforløb for Whiplash, vil du blive instrueret i, hvordan du skal forholde dig, såfremt der er specielle forhold eller restriktioner, som netop du skal tage hensyn til.

Efter behandlingerne, og særligt efter de første behandlinger, er det helt normalt at opleve, ømhed, varme, hovedpine, evt.  kvalme, lettere spændinger i muskulaturen omkring det behandlede område eller andet. Dette vil gradvist fortage sig efterhånden som behandlingerne skrider frem og din krop heler op.

Såfremt du ikke har fået specifikke instruktioner gælder det, at du efter de første behandlinger skal sørge for at få hvile, således det/de behandlede områder og strukturerne omkring kan få den nødvendige ro til at falde på plads. Der ud over anbefaler vi et fornuftigt indtag af vand samt lettere motion i form af gang for at holde cirkulationen i gang i kroppen.

Efter de første behandlinger er det vigtigt at den øverste ryg- og nakkeregion støttes meget præcist. Dette er vist på billedet nedenunder:


Generelt skal du forsøge at leve så normalt som muligt, samtidig med at du respekterer at alle bevægelser kan ske indtil du når smertegrænsen.

Øvelser efter og imellem behandlingerne:

Rygliggende øvelse

1: Lig udstrakt på ryggen med armene ned langs siden. Hold hovedet ud over underlaget.
2: Løft nakke og hoved fra underlaget så langt du kan. Øvre ryg samt skuldre skal forblive på underlaget,    
    du må ikke bøjge i nakken. 


Maveliggende øvelse:

1: Lig udstrakt på maven med hovedet ud over underlaget og hænderne liggende flad ud for skulderne
2: Løft hovedet op fra underlaget, uden at bøje i ryggen, men så du i stedet laver dobbelthage.