Specialklinikken Rebild Aps

City Centret 29, 9530 Støvring, Danmark

Piskesnært og andre nakkeskader


Piskesnært i nakken - jeg kan ikke klare smerterne mere

 
Det er næsten alle der har oplevet nakke smerter efter en påkørsel bagfra eller at være faldet hårdt og ukontrolleret kender til de efterfølgende nakke-og skuldersmerter. Det kaldes i daglig tale for et piskesnert eller Whiplash. Der kan også være strålesmerter til arme eller finger. Der kan endog være smerter ned i ryggen eller grim hovedpine, som håndkøbsmedicin ikke rigtigt kan eliminere.
 
Dagligdagen bliver svær og det koster ikke kun den enkelte i form af smerter og livskvalitet, det koster også samfundet værdifulde borgeres arbejdsindsats. Samtidig drænes skatteborgernes penge til behandlinger og sygefravær, som kan være så enormt, at smerter fra piskesnert skader i sandhed er blevet et samfundsproblem af så store dimensioner, at det kræver effektiv handling for at begrænse problemet.
 
Det er næppe et politisk problem som politikkerne kan klare. Løsningen skal komme fra dem, som mærker smerterne på deres
kroppe. Alle disse mennesker må være med til at trække udviklingen i den rigtige retning – nemlig at medgå i de bedste
behandlingsløsninger til løsning af problemet.
 
Efter en ulykke er det blevet almindeligt at man går til alverdens øvelser og optræningsprogrammer, andre tager
smertestillende medicin i massevis og igen andre søger såkaldte alternative veje til at finde lindring. Alt dette fordi den
 almindelige medicinske behandling ikke er tilstrækkelig. Man bliver oftest sendt hjem fra skadestuen med den besked
at der ikke er noget galt med nakken, og om at tage den med ro derefter og evt gå til genoptræning.  Desuden kan man spise smertestillende medicin en tid til det går over. Problemet er, at der tages statiske røntgenbilleder, som ikke nødvendigvis viser skadernes omfang.
 
Udbuddet af behandlingsmuligheder er så varieret, at det ofte kan være svært at finde hverken hoved eller hale i det for den enkelte. Hvad er bedst? Er det den samme løsning for alle? Kan alle de forskellige udbud være gode og virkningsfulde? Man læser jo så meget, og alle synes at have en mening om hvad, der er rigtigt.
 
For mit vedkommende som kiropraktor og chokbølgespecialist, er sagen ikke så kompliceret endda. Skønt både kiropraktik og chokbølgeterapi tilhører almen praksis, er det ofte således, at disse terapier oftest kommer i sidste række af patientens ”forsøg” på at finde lindring. Det skyldes sikkert mest at man ikke rigtigt ved hvad nogle som os laver.
 
På Specialklinikken i Støvring har vi nu bestilt det bedste fluoroskop til bevæge-røntgen-optagelser. Dermed vil vi kunne finde årsager som man ikke almindeligvis kan finde ad andre veje. Vi skulle modtage apparatet i begyndelsen af juni, og vi vil lave specielle fremvisninger af alle dets muligheder for bedre diagnose og behandling. Udstyret ses her, og vi glæder os til at blive den første privatklinik med speciale i kiropraktik og Chokbølgebehandling i Europa, som har dette avancerede udstyr til rådighed.
 
 
 Vi vil i fremtiden løbende vise videoklip af diagnose og behandling på YouTube og på vores hjemmeside (som er ved at være færdig) www.specialklinikkenrebild.dk vil blive linket til denne service.

Når Philips har installeret udstyret og vi er i gang, vil vore patienter bliver inviteret til at se det nye apparatur og mulighed for at blive gennemlyst og diagnosticeret for alle led som giver problemer.

Til diagnose for piskesnært nakke skader, er dette udstyr unikt i diagnosemæssig sammenhæng og sammen med specifik kiropraktisk behandling og chokbølgeterapi, vil vi kunne hjælpe mange flere til at komme tilbage til en god hverdag uden smerter. Jeg har over 40 års erfaring med behandling af piskesnært skader i nakken, og med vore nye tiltag, glæder jeg mig til at kunne gøre endnu mere for vores patienter.

J. Erling Pedersen-Bach

Kiropraktor og chokbølgespecialist

Specialklinikken i Støvring.